אודות התכנית
רקע וחזון
משרד הכלכלה והתעשייה באמצעות הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים מעוניין לקדם תרבות של יזמות טכנולוגית באזורי עדיפות לאומיים. לשם כך הוקמה תכנית MaofTech – התכנית פעלה בשנים 2019, 2020, והוקמה מחדש ב- 2022. בתכנית יהיו פרוסים אקסלרטורים טכנולוגיים ברחבי הארץ, מרמת הגולן ועד לנגב.
הצורך בהקמת אקסלרטורים טכנולוגיים
משרד הכלכלה מזהה כשל שוק במחסור בפעילות יזמית – טכנולוגית בפריפריה הגאוגרפית והחברתית של מדינת ישראל. קונספט האקסלרטורים הוא קונספט מקובל בעולם ובישראל לבדה יש, ככל הנראה, למעלה מ-250 אקסלרטורים שונים שהוקמו על ידי חברות ההייטק, משקיעים, עמותות, גופים פרטיים ועוד ועוד, רובם ככולם ממוקמים במרכז הארץ.
תכנית MaofTech, תכנית האקסלרטורים של משרד הכלכלה מפעילה אקסלרטורים ברחבי הארץ מרמת הגולן ועד לנגב כולל 2 אקסלרטורים חברה החרדית. האקסלרטור מופעל בשני שלבים: שלב מקדים של כחודש, אליו מתקבלים עד 25 מיזמים ומטרתו לבדוק את התאמת המיזם לתכנית ושלב האצה של כ-7 חודשים אליו יתקבלו עד 15 מיזמים.
מי אנחנו?
הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים פועלת ליצירת סביבה עסקית מעודדת צמיחה עבור מגזר העסקים הקטנים בישראל. הסוכנות פועלת מצד אחד להקטין את החסמים שמקשים באופן לא פרופורציונלי על פעילות העסקים הקטנים והבינוניים, ומאידך מסייעת להם לשפר את כישורי הניהול והביצועים העסקיים באמצעות מגוון כלים ותוכניות סיוע שמטרתם לעודד יזמות, פיתוח עסקי, חדשנות והגדלת הפריון.
לצורך כך, הסוכנות מפעילה מערך של 40 סניפי מעוף בכל רחבי הארץ, שמהווים את הזרוע הביצועית של הסוכנות בשטח, המעניקים את כל הכלים והשירותים הנדרשים לבעלי עסקים ויזמים בתחילת הדרך, תחת קורת גג אחת בליווי אישי ומקצועי ולאורך זמן.
מה מקבלים היזמים?
האקסלרטור מציע מעטפת מקצועית תומכת, ליווי והכוונה בהקמת המיזם וקידומו אל עבר שוק המטרה, תוך סיוע באיתור לקוחות, שיתופי פעולה וגיוס השקעה כולל:
- הכשרה יזמית ומיומנויות עסקיות
- הרצאות ותכנים מקצועיים בנושאי יזמות טכנולוגית, חשיפה לתכנים מרתקים שיעשירו את המיזם והיזם ויובילו אותו אל השלב הבא
- ליווי מנטורים בעלי ידע בעולמות התוכן של כל מיזם ובעלי נסיון בהקמה או בניהול סטארטאפים או חברות הייטק
- סדנאות פרקטיות- את הידע הנרכש במסגרת התכנית יוכלו היזמים ליישם בסדנאות פרקטיות ולקבל את הפידבק הנדרש בכל שלב בתהליך
- מיזמים שיהיו בשלים מספיק יזכו למפגשים במסגרתם יוכלו להציג את מיזמיהם בפני אנשי תעשייה, חברות הייטק, משקיעים, קרנות הון ובעלי עניין
אנחנו צופים שעשרות מיזמים, וכמות גדולה בהרבה של יזמים, יצטרפו לתכנית במחזור החדש שיוצא לדרך ויאיצו את התפתחות תרבות הסטארטאפים ביעדי עדיפות לאומית של ישראל. מעבר לכך, ולא פחות חשוב, שיתוף הפעולה ומעורבות של גופים רבים, אנשי עסקים, סטארטאפיסטים, משקיעים, תעשייה ועוד בתכנית צפוייה להעצים ולהרחיב את הפעילות היזמית והטכנולוגית באזורים אלו, מחד, ואת ההכרות עם ההזדמנויות הקיימות עבור העולם העסקי מאידך.
פעילות ההייטק במרכז לאפשרויות הטמונות ברחבי הארץ